Vandaag is het Internationale Coming Out Day!

Scroll

Vanmorgen hesen burgemeester Liesbeth Spies en wethouder Anouk Noordermeer samen met betrokken inwoners en organisaties de vlag. De gemeente vindt het belangrijk dat iedereen zichzelf mag en kan zijn en blijft zich als gemeente hiervoor inzetten.  

 

Vandaag is er ook een feestelijke onthulling van de regenboogbank bij Verpleeghuis Oudshoorn door wethouder Anouk Noordermeer. Het verpleeghuis heeft de gemeente benaderd om een regenboogbank te plaatsen bij hun locatie en wil hiermee aangeven dat iedereen welkom is in Oudshoorn. Met de regenboogbank worden mensen uitgenodigd met elkaar in gesprek te gaan over diversiteit. 

De dag wordt afgesloten met een filmavond vanaf 19.30 uur in Filmhuis Parkvilla. Kom voor een verlaagd bedrag genieten van de boeiende film ‘The Blue Caftan’, die gaat over de LHBTIQA+-gemeenschap. U kunt hier een kaartje kopen

Doe mee
Wij streven naar een gemeente waarin iedereen zichzelf mag en kan zijn. Doe mee en zet je in voor een veilige en inclusieve stad waarin discriminatie en uitsluiting geen kans krijgt.
Doe mee
Ervaar jij zelf ook discriminatie of zie je het in je omgeving gebeuren? Melden helpt!
Discriminatie melden