Herdenkingsjaar Slavernijverleden

Bekijk Herdenkingsjaar activiteiten
Scroll

Ervaar jij zelf ook discriminatie of zie je het in je omgeving gebeuren? Melden helpt!

Hier vind je alles over het Herdenkingsjaar Slavernijverleden programma in de gemeente Alphen aan den Rijn. Heb je een goed idee of organiseer jij een activiteit? Geef deze dan gerust door aan de gemeente.

Verbonden Verleden, Gedeelde Toekomst

Keti Koti, wat 'gebroken ketenen' betekent in het Surinaams, is een jaarlijks terugkerend moment om de herdenking van het koloniaal- en slavernijverleden en de viering van de afschaffing van de trans-Atlantische slavernij te markeren en het belang van gelijkwaardigheid te vieren. In Alphen aan den Rijn wordt dit bijzondere evenement georganiseerd om stil te staan bij het slavernijverleden en de impact ervan op onze samenleving.

Download hier de flyer.

Download hier het programma.

 

Logo Alphen aan den Rijn 2024

 

Keti Koti Alphen logo 2024

Keti Koti herdenkingsweek 2024

Tijdens de Keti Koti herdenkingsweek in 2024, nodigen wij u uit voor een programma vol educatieve en culturele activiteiten. Van gedenkwandelingen en tentoonstellingen tot lezingen, workshops en een feestelijk slotfestival - er is voor ieder wat wils. Samen reflecteren we op het verleden, vieren we de vrijheid en werken we aan een toekomst waarin respect, begrip en inclusie centraal staan.

 

Doe mee 

Ontdek de rijkdom van onze gedeelde geschiedenis en de kracht van gemeenschap. Samen bouwen we aan een inclusieve samenleving waarin iedereen zich thuis voelt. Welkom bij Keti Koti Alphen aan den Rijn 2024!

 

Activiteitenprogramma bekijken knop