Herdenkingsjaar

Keti Koti 2024 | Opening Tentoonstelling "Een Geketende Reis"

Datum 03 July 2024 - 06 July 2024
Tijd 15:00 - 21:30
Locatie Parkvilla, Cornelisgeellaan 2, Alphen aan den Rijn
Toegang Kaartje kopen
Georganiseerd door
Een getekende reis

Hoe zou het werkelijk voelen om vroeger tot slaaf gemaakt te zijn geweest? Deze vraag staat centraal in het multidisciplinaire kunstproject "Een Geketende Reis", gecreëerd door kunstenares Charmaine de Heij. "Een Geketende Reis" gaat in op de geschiedenis van slavernij en kolonisatie in Suriname. Door middel van een ervaringsperformance, videokunst en fotografie brengt dit project de verschrikkingen van de slavernij levendig in beeld en confronteert het publiek met de grimmige realiteit ervan.

In de ervaringsperformance nodigt Charmaine deelnemers uit om symbolisch de pijnlijke reis van slavernij mee te maken en de gedwongen reis aan boord van slavenschepen te ervaren. "Een Geketende Reis" behandelt onder andere de inheemse volkeren van Suriname, de verschrikkingen van de slavernij en de menselijke impact van deze gruwelijke daden. Video en fotografie ondersteunen het verhaal en dienen als aangrijpende reflecties van deze duistere periode in de geschiedenis. "Een Geketende Reis" is toegankelijk en interactief, bevordert diepgaande reflectie en verhoogt bewustzijn bij het publiek. De toegang is gratis.

De opening is op 3 juli om 15:00 uur in Parkvilla, op deze dag start de ervaringsperformance om 15:30 en daarna is een reflectiemoment. De kunst is te bekijken tot en met 6 juli. Op 6 juli is er ook de mogelijkheid om deel te nemen aan een ervaringsperformance, om 12:00 en om 14:00.

De expositie is na de opening te bezoeken tussen 09:00 -17:00 en 19:00-22:30. Op zaterdag 6 juli ben je welkom vanaf 12:00 tot en met 22:00. 

Voor meer informatie: https://www.charmainedeheij.com/een-geketende-reis

 

Lees hier meer over de Keti Koti viering.

 

Aangesloten partners:

ParticipeParkvilla

 

Caminada & van Leeuwen
  

 

Wil je ervaren discriminatie (anoniem) melden? 
Dat kan via Discriminatie.nl

 

Op de hoogte blijven van onze activiteiten?

Wij streven naar een gemeente waarin iedereen zichzelf mag en kan zijn. Doe mee en zet je in voor een veilige en inclusieve stad waarin discriminatie en uitsluiting geen kans krijgt.

Op de hoogte blijven