In Alphen aan den Rijn is Ruimte voor Verschillen

Een actief en betrokken stad koestert en stimuleert initiatieven van inwoners, maatschappelijke organisaties, het bedrijfslaven en anderen die bijdragen aan non-discriminatie, inclusie en actief burgerschap. Wij presenteren uitdagende en inspirerende voorbeelden uit de praktijk en vragen anderen om aan te sluiten. Zet jij je, in het klein of in het groot, in voor een stad waar iedereen telt en ruimte is voor verschillen, laat het weten. Doe goed en deel jouw ervaringen met anderen.
* Deze aansporing is oud en is in de loop der tijden op verschillende momenten en door verschillende partijen gebruikt om burgers te mobiliseren om het goede te doen, vooral het goede waarin de boodschapper geloofde. Wij leven nu in een andere tijd: een roerige tijd waarin veel gebeurt en velen het gevoel hebben dat het gemeenschapszin verdwijnt. De indruk bestaat dat groepen zich terug trekken in hun eigen bubbel omdat zij alleen willen en kunnen omgaan met anderen die op hen lijken.
Lees de succesverhalen

In het nieuws

Inspirerende verhalen en initiatieven over participatie, integratie en non-discriminatie in Alphen aan den Rijn.
Succesverhaal
5 min
Elvedina Zulcic-Sabovic vertelt: ‘Bij ons is iedereen van de inclusie. Punt uit’

Elvedina Zulcic-Sabovic vertelt: ‘Bij ons is iedereen van de inclusie. Punt uit’

Veel gemeenten ruilen hun doelgroepenbeleid in voor inclusiebeleid. Sommige gemeenten zijn daar er al wat verder mee. Hoe geven ze hun beleid vorm? Bereiken ze alle inwoners? En waar lopen ze tegenaan? Kenniscentrum Movisie interviewde Elvedina Zulcic-Sabovic, beleidsmedewerker Zorg en Welzijn van de gemeente Alphen aan den Rijn, over het brede inclusiebeleid van de stad.

Lokale partners

Stichting iDb bouwt samen met lokale partners in Alpen aan den Rijn aan een veilige en inclusieve stad waar aandacht is voor verschillen en discriminatie op welke grond dan ook niet wordt geaccepteerd.
Alphen Beweegt
De Blije Wijk
De Thermen2
de Bibliotheek Rijn en Venen
Gemiva-SVG Groep
Participe
Ons beleid

Als Gemeente voelen we ons verantwoordelijk voor het welbevinden van alle inwoners. Dit blijkt uit het Coalitieakkoord ‘Groene stad met lef’. 

 

Onze partners maken ons werk mogelijk