Algemene activiteiten

Training Diversiteitssensitief werken

Datum 22 June 2024
Tijd 09:30 - 13:00
Locatie Wijkcentrum Sweanswijk, Jongkindt Coninckstraat 2B, 2406 AP, Alphen aan den Rijn
Toegang Kosteloos aanmelden tot 22 juni
Georganiseerd door
Inspiratiesessie Inclusief Denken

Beste professional,

 

Stel je een omgeving voor waarin elk individu wordt gewaardeerd en gerespecteerd om wie ze zijn, inclusief hun culturele achtergrond, gender en andere persoonlijke kenmerken die hen uniek maken. Dit is waar het bij diversiteitssensitief werken om draait.

Of je nu als professional in de hulpverlening werkt, buurtactiviteiten organiseert voor bewoners in je wijk of een team aanstuurt, overal is diversiteitssensitief werken essentieel voor het creëren van een inclusieve omgeving waarin iedereen zich gehoord en gewaardeerd voelt. Denk aan:

  • een cliënt die daardoor passende hulp ontvangt.
  • een collega die de kans krijgt diens perspectieven te benutten op de werkvloer.
  • een wijkbewoner die diens unieke kwaliteiten kan inzetten voor buurtparticipatie.

Om deze vaardigheden verder te ontwikkelen, nodigen wij je graag uit voor de training Diversiteitssensitief werken op 27 juni 2024 van 09u30 tot 13u00 in wijkcentrum Swaenswijk, Jongkind Coninckstraat 2b in Alphen aan den Rijn. 

 

Wat kun je verwachten?

Deze training helpt je met het vergroten van vaardigheden om op een passende manier oog te hebben voor verschillende factoren van mensen met wie je te maken hebt.

 

Programma
  • Welkom en kennismaking
  • Wat betekent diversiteitssensitief werken?
  • Casussen
  • Aan de slag met de tool ‘Roadmap inclusie in actie’

 

Na een welkom en kennismaking neemt onze trainer, Fatima Bouddokar, je direct mee in de kern van het onderwerp: wat houdt diversiteitssensitief werken precies in en waarom is het van belang? Maar we beperken ons niet tot alleen praten; we gaan het ervaren aan de hand van casussen.

Na het verkennen van deze praktijkvoorbeelden gaan we aan de slag met de ‘Roadmap Inclusie in actie’. Deze tool helpt je om diversiteitssensitief werken te vertalen naar concrete stappen die je in je eigen omgeving kunt toepassen.

 

Neem een casus mee

Tijdens de training zullen we praktijkvoorbeelden verkennen aan de hand van casussen. We moedigen je aan om een casus mee te nemen uit je eigen omgeving, zodat we samen kunnen werken aan concrete uitdagingen waar jij in de praktijk tegenaan loopt. Wil je dat je casus anoniem wordt besproken? Mail ons die dan van tevoren.

 

Vervolgtraining

Heb je in april van dit jaar onze Privilegetraining gevolgd? Dan is deze training een goede aanvulling. Om je leertraject voort te zetten, nodigen we je uit om ook deel te nemen aan onze training Inclusief leiderschap in november 2024 (uitnodiging volgt). Hier leer je als formele én informele leider hoe je een inclusieve leiderschapsstijl kunt ontwikkelen en toepassen. 

 

Wil je ervaren discriminatie (anoniem) melden? 
Dat kan via Discriminatie.nl

 

Op de hoogte blijven van onze activiteiten?

Wij streven naar een gemeente waarin iedereen zichzelf mag en kan zijn. Doe mee en zet je in voor een veilige en inclusieve stad waarin discriminatie en uitsluiting geen kans krijgt.

Op de hoogte blijven