Succesverhaal
3 min

Week van Respect 2021

Van 8 t/m 14 november vindt in Alphen aan den Rijn de Week van Respect plaats. Lees hier wat er allemaal te doen is en meld je aan! Respectvol samenleven, doen we samen!
Van 8 t/m 14 november vindt in Alphen aan den Rijn de Week van Respect plaats. Lees hier wat er allemaal te doen is en meld je aan! Respectvol samenleven, doen we samen!

De gemeente Alphen aan den Rijn heeft het voorkomen en bestrijden van discriminatie hoog op de agenda staan, want in Alphen is geen plaats voor uitsluiting. Samen met iedereen die maatschappelijke verantwoordelijkheid wil nemen, zetten we ons in om van de stad een plek te maken waarin we elkaar met respect behandelen, begrip tonen en waar ruimte is voor verschillen. 

Week van Respect 2021
Van 8 tot en met 14 november vindt de nationale Week van Respect plaats. In deze week wordt jong en oud gestimuleerd om samen te zorgen voor een inclusieve samenleving waarbij iedereen meedoet en lastige onderwerpen als religieuze, seksuele en culturele diversiteit, pesten en discriminatie altijd besproken kunnen worden. Respect is namelijk nog nooit zo'n belangrijk thema geweest als de laatste jaren en verdient de volledige aandacht van ons allemaal!

Programma Week van Respect
In de week van 8 t/m 14 november vinden diverse activiteiten plaats. Zo zijn er gastlessen over bijvoorbeeld discriminatie en uitsluiting. Staan we tijdens een inspiratiesessie stil bij culturele diversiteit en empathie. Kan je kennis maken met de regenboogalliantie. Is er een Alzheimer-café georganiseerd waar iedereen welkom is met vragen en gaat Alphen Vitaal in gesprek met sportaanbieders over hun maatschappelijke taak. Op 11 november wordt de week afgesloten met DAVID, een prachtig toneelstuk gebaseerd op en geïnspireerd door persoonlijke verhalen van de acteurs en geïnterviewden over seksuele diversiteit en het christelijk geloof.

Meer weten over het programma of aanmelden voor een van de activiteiten? Download het programma 


Spread the word!
Wil jij je ook inzetten voor een inclusief Alphen? Deel de poster via jouw socials of hang 'em op! 

Image
Poster Week van Respect 2021


Maak je liever gebruik van de flyer? Download deze dan hier > > >

Image
Flyer

 

 

 

 

Praat mee op social media met

Onze partners maken ons werk mogelijk