Succesverhaal
2 min

Stichting iDb organiseert workshop Inclusief Communiceren

De organisatie waar je werkt, je vrienden, de documentaires die je kijkt; het heeft allemaal invloed op hoe je de wereld ziet en beleefd.

We vergelijken onszelf met de mensen met wie we omgaan en dezelfde mening delen. Ook al bedoelen we het goed, door onze eigen aannames, (voor)oordelen, meningen en ervaringen, handelen, denken en spreken we niet altijd inclusief. Zo sluiten we onbedoeld zomaar mensen buiten, met onze communicatie.

In de Week Tegen Racisme & Discriminatie organiseert Stichting iDb, de antidiscriminatievoorziening van o.a. de gemeente Alphen aan den Rijn, in samenwerking met Coach Hester de workshop Inclusief Communiceren.

Leer tijdens de workshop wat inclusief communiceren is en hoe je gesprekken voert die begrip en verbinding opleveren. Ontdek welk effect jouw overtuigingen en vooroordelen hebben op jouw communicatie. Leer hoe je ruimte creëert om het perspectief van de ander te verkennen en hoe nieuwsgierigheid en niet-weten juist tot begrip en nieuwe kennis leidt. Met interactieve oefeningen ontdek jij jouw communicatiepatronen én herken je die van de ander. Krijg concrete tools en handvatten mee, die je direct kan toepassen op jouw dagelijkse gesprekken. Zo voer jij gesprekken waarbij we echt luisteren naar elkaar en er ruimte is voor verschillende meningen. En dat zijn gesprekken die bijdragen aan een inclusieve samenleving. Of het nou met de buren is of de collega’s op het werk. Aanmelden: info@stichtingidb.nl 

 

 

 

Praat mee op social media met
"We vergelijken onszelf met de mensen met wie we omgaan en dezelfde mening delen"

Onze partners maken ons werk mogelijk