Succesverhaal
2 min

Seniorencollege – Een introductie tot China binnen 4 weken

In de maand oktober is Bibliotheek Rijn en Venen in Alphen aan den Rijn van start gegaan met de activiteit Het Seniorencollege. Ouderen krijgen de kans om kennis en vaardigheden te verwerven over (een door henzelf gekozen) onderwerp. De eerste ging over China. Een korte terugblik.

De eerste reeks werd gegeven door een enthousiaste student van organisatie Oud Geleerd, Jong Gedaan. Vier ochtenden lang gaf Floris energiek college over het gevarieerde land China. Hij schetste een goed beeld van hoe zo’n groot land niet in een woord of zin te vangen is. Hij vertelde op een toegankelijke manier over de rijke geschiedenis van het land, verschillende filosofen, de huidige economie, politiek van vroeger en nu, de taal en nog veel meer. De deelnemers waren erg te spreken over deze colleges en elk college was volgeboekt. 

Interactieve colleges voor de nieuwsgierige 55-plusser
De positieve reacties bevestigen dat er behoefte is aan interactieve colleges voor nieuwsgierige senioren. Erna Kappe geeft aan: "We willen ook graag ouderen bereiken die iets nieuws willen leren en/of anderen willen ontmoeten. We waren ook erg blij om te zien dat deze eerste activiteit zo’n goede opkomst had en de reacties positief waren. We willen dan ook zeker nieuwe colleges en andere activiteiten blijven organiseren".

Praat mee op social media met

Onze partners maken ons werk mogelijk