Succesverhaal
2 min

Kinderen die minder goed horen nemen veilig een duik bij De Thermen2

In een waterrijk land als Nederland is het belangrijk goed te kunnen zwemmen. Maar hoe leer je iemand zwemmen die jou niet kan horen? Met al het geplons en gespetter is het altijd moeilijk om de aandacht erbij te houden, maar met de lesmethoden die De Thermen2 aanbiedt worden ook kinderen die minder goed kunnen horen geleerd om veilig een duik te nemen.

Elk kind het verdient om zich als een vis in het water te voelen. De Thermen2 biedt daarom sinds 2015 zwemlessen aan kinderen met een auditieve beperking. De meeste zwembaden werken met een tolk. Bij De Thermen2 is die tolk niet nodig. Juf Susanne heeft diverse gebarencursussen gevolgd en zich gespecialiseerd in het lesgeven aan kinderen die doof of slechthorend zijn. Doormiddel van ondersteunende gebaren en stuurkaarten kunnen de kinderen de lessen volgen.

De Thermen2 vindt het belangrijk dat deze kinderen er ook écht bij horen. Daarom kunnen zij in een reguliere lesgroep instromen. Omdat de vraag is toegenomen is het afgelopen jaar gestart met een groep voor alléén kinderen met een auditieve beperking. De lessen worden met veel plezier verzorgd door Susanne. "De instructies zijn hetzelfde als bij gewone zwemles, alleen verhef je je stem niet maar gebruik je gebaren daarbij.” Een verschil is dat als ze de aandacht probeert te trekken dan moet ze wat meer moeite doen. “Als ze helemaal in hun element zijn in het diepe, dan kan ik ze niet roepen. Dan sta ik echt te springen en te zwaaien.

 

Praat mee op social media met

Onze partners maken ons werk mogelijk