Succesverhaal
2 min

Bijzondere samenwerking tussen De Thermen2 en Gemiva-SVG Groep

Gemiva-SVG staat midden in de samenleving. Er wordt samengewerkt met buurtorganisaties, woningbouwcorporaties, onderwijsinstellingen, gemeenten en andere partijen die van belang zijn voor personen met een beperking. Het bundelen van deskundigheid kan op verschillende terreinen bijdragen aan de kwaliteit van het leven van mensen met een beperking. In dit artikel vertelt Thessa Buntsma, Locatiemanager Gemiva-SVG Groep, over de meerwaarde van de samenwerking met De Thermen2.

"Eind 2019 raakte ik met Jary Gobel (De Thermen2) in gesprek over het idee dat ik had om cliënten met een verstandelijke beperking een (extra) werkplek te bieden buiten de veilige muren van de dagbesteding. Het is zo tof om te zien hoe cliënten kunnen groeien wanneer zij doen waar ze goed in zijn en iets voor een ander kunnen betekenen.

Van waarde zijn voor een ander, is iets wat ons allemaal goed doet. Zo ook voor mensen die zelf vaak hulp en begeleiding van anderen nodig hebben.

In februari 2020, net voor de coronatijd, zijn we van start gegaan met de samenwerking. Onder begeleiding van Loeki, een begeleidster van de Gemiva-SVG Groep, zijn er een aantal cliënten aan het werk gegaan in het horeca-gedeelte van het zwembad. Het ontvangen van gasten, gasten voorzien van een kopje koffie, een taartje en een broodje, werden de taken van de cliënten. En dat bracht plezier met zich mee. Voor de cliënten, maar ook voor de gasten van het zwembad. Helaas ligt het vanwege Corona even stil, maar we zijn vastberaden weer toffe dingen neer te zetten wanneer dat weer kan. Ook een bijdrage leveren aan buurtactiviteiten staat op de planning!

Door: Thessa Buntsma, Locatiemanager Gemiva-SVG Groep
Praat mee op social media met

Onze partners maken ons werk mogelijk