Succesverhaal
1 min

Alphen investeert €10.000 in speelplekken voor kinderen met een beperking

De gemeente Alphen aan den Rijn investeert 10.000 euro in speelplaatsen voor kinderen met een beperking. Dat werd woensdag met de kinderraad besloten.
De gemeente Alphen aan den Rijn investeert 10.000 euro in speelplaatsen voor kinderen met een beperking. Dat werd woensdag met de kinderraad besloten.

De gemeente Alphen aan den Rijn investeert 10.000 euro in speelplaatsen voor kinderen met een beperking. Dat werd woensdag met de kinderraad besloten. De kinderraad wil dat bereiken door bijvoorbeeld bordjes met braille te laten plaatsen, houtsnippers te laten vervangen voor een rubberen ondergrond en aangepaste schommels te laten installeren.

Er zijn in de gemeente al twee speelplekken die geschikt zijn voor kinderen met een beperking: eentje aan de Veenpluis in Alphen en de ander aan de Mendelweg in Boskoop en, hoewel 10.000 euro een hoop geld is, ben je met het aanschaffen van één speeltoestel al gauw door het budget heen, aldus burgemeester Liesbeth Spies.

Bianca van den Haak, coördinator van de kinderraad, benoemt echter dat de kinderen ditmaal de speelplaatsen helemaal zelf gaan vormgeven. De ‘grotemensenraad’ komt er niet tussen en heeft geen enkele invloed op de beslissingen van de kinderraad. Burgemeester Spies zal de enige volwassene zijn die bij het besluitproces betrokken is.

Praat mee op social media met
"De kinderen mogen de speelplaatsen helemaal zelf gaan vormgeven."

Onze partners maken ons werk mogelijk