Oproep
3 min

Vacature: Consulent Klachtbehandeling en Toegankelijkheid

Stichting voor Inclusie en Discriminatiebestrijding (iDb) signaleert, voorkomt en bestrijdt discriminatie en ongelijke behandeling in de regio Hollands Midden en Haaglanden. We streven naar een samenleving zonder uitsluiting, die iedereen gelijke kansen biedt. Dat doen we onder meer door het ondersteunen en adviseren van mensen die discriminatie ervaren, het geven van trainingen en voorlichting en het gevraagd en ongevraagd adviseren van overheden, organisaties en bedrijven.

Voor het team Klachten, Informatie en Advies (KIA) zijn we opzoek naar een

 

Consulent Klachtbehandeling en Toegankelijkheid (32 uur)

Samen met collega’s ben je verantwoordelijk voor het behandelen van discriminatieklachten en het breed toegankelijk maken van onze antidiscriminatievoorziening.

 

Wat je gaat doen

  • Je informeert, adviseert en begeleidt melders bij verschillende procedures en je biedt een luisterend oor.
  • Je beantwoordt en analyseert discriminatiemeldingen aan de hand van gedegen onderzoek en je toetst deze aan relevante wetgeving.
  • Je herkent en inventariseert achterliggende problematiek en je zoekt actieve samenwerking met ketenpartners om tot passende interventies te komen.
  • Je registreert de meldingen in het landelijk registratiesysteem.
  • Je houdt kennis up-to-date door o.a. het bijhouden van relevante juridische en maatschappelijke ontwikkelingen, intervisie en deskundigheidsbevordering.
  • Je onderhoudt een relevant netwerk in het werkgebied.
  • Je traint vrijwilligers en professionals in een betekenisvolle eerste opvang.
  • Je draagt actief bij aan onze zichtbaarheid bij publieksactiviteiten en voorlichting.

 

Wat je meebrengt

Je bent maatschappelijk betrokken, (cultuur-) sensitief, geïnteresseerd in gelijkebehandelingswetgeving en in staat om verbanden te leggen om tijdig en effectief een cruciale rol te spelen in het voorkomen en oplossen van discriminatie en sociale uitsluiting. Daarnaast heb je netwerkkwaliteiten en trainerscapaciteiten om een toegankelijke eerste opvang te realiseren binnen de 26 gemeenten van ons werkgebied.

 

Wat we je bieden

Een prettige, collegiale werkomgeving waar je met enthousiasme en een open houding ruimte krijgt om je werkzaamheden met aandacht en toewijding te doen. De arbeidsovereenkomst wordt in eerste instantie aangegaan voor een jaar. De inschaling is volgens schaal 9 van de CAO Sociaal Werk.

 

Ben jij degene die we zoeken?

Stuur dan een email met motivatie en CV naar asandvliet@stichtingidb.nl t.a.v. Atlin Sandvliet (directeur). We horen graag uiterlijk 21 augustus van je. Bij geschikte snelle reacties zullen enkele gespreksrondes mogelijk al voor deze datum starten.

De volledige functieomschrijving kun je vinden op de website van Stichting iDb (stichtingidb.nl).

Heb je vragen vooraf? Stel ze aan Mireille Bijnsdorp (coördinator KIA) via mbijnsdorp@stichtingidb.nl

 

Bekijk de volledige functieomschrijving

 

Praat mee op social media met

Onze partners maken ons werk mogelijk