Nieuw participatieproject: Jongerenambassadeurs

Jongerenwerkers spannen zich in voor jongerenparticipatie en talentontwikkeling van jongeren. Een mooi en nieuw voorbeeld hiervan is het project Jongerenambassadeurs, ontwikkeld door Participe.

In 2021 hebben jongerenwerkers van Participe jongeren benaderd en warm gemaakt voor het project Jongerenambassadeurs. Een jongerenambassadeur is een rolmodel van de groep, iemand die niet bang is om op anderen af te stappen, de stem van jongeren kan vertegenwoordigen en die een brug weet te slaan tussen professionals en bewoners. Iemand die te allen tijden open en eerlijk is en iedereen gelijk behandeld, ongeacht afkomst, huidskleur, seksuele gerichtheid of wat dan ook. Bij het werven lag de focus op Alphen West - voornamelijk op de 4 actieve groepen binnen het Europa Park: de skategroep, de voetbalgroep, de basketbalgroep en de chillgroep.

Vier jongerenambassadeurs
Uit elke groep is één persoon uitgekozen die de groep vertegenwoordigt, ideeën en oplossingen creëert en natuurlijk ook leuke activiteiten organiseert i.s.m. de aanwezige organisaties binnen de wijk. Verder bieden de jongerenambassadeurs hulp aan tijdens activiteiten of speciale gelegenheden die verzorgd worden door de Kinderburgemeester van Alphen aan den Rijn en wisselen zij opgedane kennis met elkaar uit. De jongerenambassadeurs worden ook ingezet om een ronde in de wijk te lopen samen met de jongerenwerkers. Hierdoor wordt de drempel verlaagd richting de jongeren waardoor preventie en interventie eerder kan plaatsvinden. 

In gesprek over pesten & discriminatie
In de tweede video van de publiekscampagne 'Wat is jouw verhaal?', welke Stichting iDb in opdracht van de gemeente Alphen aan den Rijn uitvoert, gaan jongerenambassadeurs Christel, Eren en Youssef samen met Ali Reggane, Jongerencoach Participe, in gesprek met elkaar over hun ervaringen met pesten en discriminatie. Kijk hier de video!

Word jij weleens gepest of ervaar jij dat je ongelijk wordt behandeld? Deel jouw ervaringen met ons! Wij luisteren naar jouw verhaal en wie weet kunnen wij jou verder helpen. 
Praat mee op social media met
Bron:
idb
  • th, 6 June 2022
  • 3 reacties
  • 3 min