Agenda

Week tegen Racisme en Discriminatie 2023 | Film 'Tori et Lokita'

21 Maart is de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie. Parkvilla en de lokale werkgroep van Amnesty International slaan de handen ineen en vertonen de film Tori et Lokita om 20:00 uur.

 

Met Tori et Lokita houden tweevoudig Gouden Palmwinnaars Jean-Pierre en Luc Dardenne de kijker een spiegel voor. Hun hartverscheurende observaties over de samenleving waarin we leven, confronteren ons met dat wat we niet willen zien. Twee tieners zijn Afrika ontvlucht en in België terecht gekomen. De harde realiteit van het vluchtelingenleven brengt Tori (Pablo Schils) en Lokita (Joely Mbundu) tot elkaar. Samen proberen ze een leven op te bouwen als broer en zus. Een verblijfsvergunning blijkt moeilijk te krijgen, waardoor ze van verschillende kanten in het nauw worden gedreven. Tori en Lokita lijken onzichtbaar voor de wereld om hen heen, maar gelukkig hebben ze elkaar.

Zoals altijd werkten de Dardennes met onervaren acteurs. De chemie tussen Pablo Schils en Joely Mbundu is fenomenaal en laat niemand onberoerd. Voor Tori et Lokita werden de Dardennes op het Filmfestival van Cannes bekroond met de speciale prijs ter gelegenheid van de 75e editie van het festival.

 

Bekijk hier het volledige programma van de Week tegen Racisme en Discriminatie 2023.

Praat mee op social media met
21
Mar
Voor wie:
Iedereen
Locatie:
Parkvilla, Cornelis Geellaan 2, 2406 JG, Alphen aan den Rijn
Toegang:
Ticket kopen
Meer informatie:

Onze partners maken ons werk mogelijk